DANSK BLOMSTERHANDLERFORENING

        ____                  

Sammen skaber vi fremtiden

Blomsterhandlere er stærkest i forening – Vær med i et stærkt fællesskab

Annoncer

Floristen Danmark er medlem af Dansk Erhverv.

Det giver adgang til aktuel lovgivning, som er vigtig for foreningens medlemmer i den daglige drift af butikken.

Vi har mulighed for at trække på Dansk Erhvervs juridiske afdeling, hvis et medlem har brug for en mere kvalificeret rådgivning end den, vi umiddelbart selv kan tilbyde.

En egentlig juridisk sagsbehandling kræver, at den enkelte butik er selvstændigt medlem af Dansk Erhverv.

Fremragende indsats på DM i Skills 2022

DM i Skills – det store årlige danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne – er netop blevet afviklet i Høng på Sjælland.

Blomsterdekoratøruddannelsen var repræsenteret med seks af de allerbedste elever fra Handelsfagskolen i Skåde og Blomsterskolen Vilvorde. Over tre dage udførte Alberte Majland Hammer, Florist Alberte Hammer i Aarhus, Simone Nicoline Christensen, Årstidens Blomster i Helsinge, Mette Krogh Sørensen, Hasle Blomster i Aarhus, Amalie Refer Espenhain Sørensen, Blomster Hexeriet i Brøndby, Anne Victoria Hougaard, Krukkerne i Allerød og Emma Emilie Jelstrup Hedegaard, Acacia Blomsterkunst i Roskilde hver seks opgaver, der alle blev bedømt af fagdommerne Janne Holm Andersen og Bjarne Aarhus.

Danmarksmester blev Simone Nicoline Christensen, men alle seks deltagere fortjener stor ros og anerkendelse for en fremragende indsats. Tusindvis af unge var forbi blomsterdekoratørernes flotte stand, hvor faglærerne Vivian Ullitz, Vilvorde og Betina Fravsbøl, Skåde sammen med frivillige hjælpere stod klar med vejledning om uddannelsen.

Tillykke til alle seks deltagere – I var værdige ambassadører for faget og håndværket

Skills 2022 blev besøgt af 67.000 uddannelsessøgende unge i løbet af de tre dage.

 

Betaler du for meget med din nuværende betalingsaftale?

Floristen Danmark har indgået et samarbejde med firmaet Ajour Nordic, der er eksperter i betalingsløsninger og kassesystemer.

I første række sættes fokus på terminalbetalingsløsninger, hvor det ofte er næsten umuligt at gennemskue, hvad der egentlig betales i forskellige gebyrer.

Ajour har med mange års brancheerfaring sammensat den optimale betalingsaftaleløsning for blomsterbutikker, hvor der er fokus på tre nøgleelementer: gennemsigtighed, likviditetsoptimering og forudsigelighed.

Løsningen – som går ved navnet AjourPAY – er ikke afhængig af en bestemt type terminal: Du får ét gennemforhandlet fast transaktionsgebyr som eneste omkostning samt én samlet udbetaling af omsætningen dagen efter pengene er omsat.

Ajour tilbyder alle medlemmer af Floristen Danmark en gratis gennemgang og beregning af nuværende betalingsaftale.

Læs mere om Ajour og betalingsløsningen HER

4 stærke sponsorater til Floristen Danmark

For perioden 2021 – 2024 er Floristen Danmark og foreningens lokalafdelinger sikret fire stærke sponsorater, der tilsammen dækker alle aktiviteter omkring mesterskaber og demonstrationer.

Det er resultatet efter konstruktive forhandlinger hen over foråret og sommeren, og dermed er der i den kommende treårige periode sikret ro omkring sponsorater til DM, afdelingsmesterskaber, DM i Skills og demonstrationer i lokalafdelingerne, når det gælder blomster, blomsterskum, underlag og andet tilbehør.

– Det er en meget stor håndsrækning, som de fire sponsorer her har givet vores blomsterhandlerforening med indgåelse af disse ambitiøse sponsoraftaler. Nu kan vi koncentrere os om at lave nogle rigtig gode demonstrationer og afdelingsmesterskaber ude i lokalafdelinger samt et brag af et Danmarksmesterskab til næste år i Odense med stærke samarbejdspartnere. Det gør det på alle områder meget lettere for vores lokalafdelinger at planlægge, når så vigtige områder er på plads, udtaler en glad formand Jens Poulsen.

Stor tak til Proflora A/S, NORDIQ A/S, Smithers-Oasis Ltd. og FlowerAccess ApS for at støtte Floristen Danmark og foreningens mange aktiviteter.


Læs mere om de enkelte sponsorater under ”Seneste nyheder”.

 

Flotte webshops til medlemspris

Går du med tanker om at få lavet din egen webshop, så benyt dig af det samarbejde Floristen Danmark har med Synergi.

Webshoppen giver både en flot præsentation af din butik og en enkel og brugervenlig webshop, hvor dine kunder kan bestille direkte hos dig.

Her kan du se nogle af de webshops, som Synergi allerede har lavet for FD-medlemmer:

Flora Flora                    www.floraflora.dk 

Passiflora Blomster        www.passiflorablomster.dk 

Blomsteriet                   www.blomsteriet-fuglebjerg.dk 

Jakobs Blomsterforum   www.jakobsblomsterforum.dk 

Vil du vide mere – så kontakt Synergi på 70 27 90 03

 

En brancheforening for alle blomsterhandlere

Floristen Danmark – Dansk Blomsterhandlerforening er en uafhængig brancheforening for alle danske blomsterhandlere og florister. Foreningen har siden 1900 været styret af et medlemsdemokrati og sådan er det stadig.

Med 11 lokalafdelinger fordelt over hele landet er der alle muligheder for at blive hørt, at blive inspireret og deltage i et frugtbart samarbejde til gavn for hele branchen.

Som medlem af Floristen Danmark – Dansk Blomsterhandlerforening er du en vigtig del af et stærkt netværk. Vi vil gerne have endnu flere af branchens professionelle udøvere med i samarbejdet for med størst mulig styrke at sikre branchens fortsatte succes og fremgang.
Sammen er vi stærkere!

Dine fordele som medlem

Som medlem af Floristen Danmark har du en lang række praktiske og økonomiske medlemsfordele:

 • Opdateret lovstof om arbejdsmarkedet, ansættelsesforhold, elevuddannelse m.m. fra Dansk Erhverv
 • Adgang til Dansk Erhvervs rådgivningspjecer
 • Indflydelse på Blomsterdekoratøruddannelsen
 • Rabat på elevbogen ”Blomsterdekoratøren”
 • Rabat på udvalgte branchebøger
 • Gratis modtagelse af udvalgt markedsføringsmateriale, herunder pjecer, inspirationsvideoer

 • Gratis billetter til Formland-messerne
 • Gratis abonnement på branchebladet BLOMSTER
 • Demonstrationer, workshops og andre aktiviteter i FD-lokalafdelingerne
 • Kåring og fejring af Årets Unge Florist og Årets Blomsterhandler
 • Løbende PR-arbejde om blomsterbranchen og blomsterhandlere generelt
 • Fordelagtige Indkøbs- og leverandøraftaler

Se mere om indkøbsaftaler og leverandører under Medlemsfordele

AMU-KURSER 2022 PÅ VILVORDE

Blomsterskolen Vilvorde/Roskilde Tekniske Skole udbyder i sæson 2022 en række kompetencegivende efteruddannelseskurser for faglærte og ufaglærte – både ansatte, selvstændige og ledige.

Se programmet her.

  LOKALE AKTIVITETER

  Annoncer

  Seneste nyheder

  På opgave i Split

  Der var dansk deltagelse ved en stor international blomsterevent, da kældrene i det romerske Diocletian Palads dannede rammen om en imponerende udsmykning af det 1.700 år gamle palads i den kroatiske middelhavsby Split. Sammen med kolleger fra Kroatien, Ungarn, Polen...

  Smukt fredshjerte i Roskilde #LOVENOTWAR

  Når en brutal krig pludselig bliver en del af vores hverdag, kan det være svært at finde ord og vise handling. Men som i mange af livets andre forhold er blomsternes sprog et stærkt virkemiddel. Det kom til udtryk på Stændertorvet i Roskilde, da et hold unge...

  Rasmus vandt luksusophold

  Spændingen er udløst. Der er nu trukket lod i vores store konkurrence om at skaffe nye medlemmer til Floristen Danmark. Den heldige vinder blev Rasmus Schultz fra Blomsterhuset Orkideeni Jægerspris.           ...

  Et hjerte til Ukraine

  Florister over hele verden har skabt smukke binderier til fordel for Ukraine. Et af de smukkeste binderier er dette smukke hjerte, som er lavet af blomsterhandler Lene Møller Christiansen, Iris Blomster i Fredericia. Hjertet er ét af de mest delte binderier på de...

  Danmark melder fra til Europa Cup

  Floristen Danmark har besluttet at trække sig fra deltagelse i Europa Cup 2022 i Katowice i dagene 25.-28. august. Beslutningen er truffet på baggrund af den aktuelle krig i Ukraine og flygtningesituationen i Polen, som allerede har modtaget 2,5 mio. flygtninge. FN...

  Blomsterhandlerne har brug for en stærk brancheforening, som kan samle os omkring faglighed og uddannelse – uanset tilhørsforhold. Som forholdsvis ny selvstændig blomsterhandler var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle være medlem af FD for at få fordel fra første dag af foreningens mange tilbud.

  Camilla Hugger Tarp, Cuisine & Florie

  FD er mere end en forening. Den er også en stærk inspirationskilde til nytænkning i forretningen, skaber netværk og samarbejde med kolleger over hele landet. Det er også FD, som aktivt bidrager til at få unge til at vælge vores fag og giver dem mulighed for at udvikle sig gennem deltagelse i konkurrencer.

  Lene Krogh, Blomsten Hjørring

  Hvis man er fagblomsterhandler med vægt på kvalitet og håndværk og gerne vil udvikle sig gennem kurser, workshops og demonstrationer, så er et medlemskab af FD en rigtig god investering. Vores fagtidsskrift BLOMSTER er også en stor inspirationskilde i det daglige binderi.

  Vibeke Albjerg, MultiFlower Design, Ringe

  Jeg er medlem af FD, fordi jeg ønsker en stærk brancheforening, som arbejder aktivt for fagblomsterhandleren. Vi – både jeg og mine ansatte – har stort udbytte af de mange aktiviteter og fordele, som et medlemskab tilbyder. Jeg kan kun anbefale kolleger til at bakke op om FD.

  Thomas Walgaard, Blomster By Walgaard

  Annoncer

  Mesterskaber

  Hvem blev Danmarksmester i 1986?

  Danmarksmesterskabet i Moderne Blomsterkunst blev afholdt første gang i 1938. I krigsårene blev der ikke afholdt mesterskaber, og vi skal helt frem til 1970, før der igen afvikles et DM. Fra 1980 blev mesterskabet lagt i faste rammer og er blevet afholdt hvert andet...

  Danmarksmestre 1938-2021

  Første Danmarksmesterskab i blomsterbinderi afholdes den 25. september 1938 i Moltkes Palæ i København. Opgaver var:      1. En brudebuket2. En kurv3. Fri opgave efter eget valg  DANMARKSMESTRE 1938 SENIOR Gudrun Westergaard, Acacia,...

  World Cup 1972 – 2019

  INTERFLORA WORLD CUP arrangeres af Interflora-Fleurop. Danmark har deltaget i næsten alle World Cups – oftest med den danske mester som repræsentant. Bedste danske placering stod Holger Christensen for i 1974, hvor det blev til en fornem 2. plads. World Cup Fleurop -...

  TIVOLI CUP 1986-2015

  Tivoli Cup i Københavns gamle forlystelseshave blev startet på initiativ af blomsterhandler William Kruse, Vilh. Hansens Eftf. på Frederiksberg, der var bestyrelsesmedlem i DB København. I samarbejde med Tivolis overgartner Uwe Bodentien skabte han en tradition, som i...

  NORDISKE MESTERSKABER

  Uofficiel Nordiske Mesterskaber 1950 (København – Arrangeret af Dansk Håndværkerungdom) 1. Hans Hummelgren, Sverige 2. Kirsten Nørgaard, Danmark 1953 (Stockholm, Sverige) 1. Dick Carlsson, Sverige 2. Knud Wagner, Danmark Officielle Nordiske Mesterskaber 1971 (Drammen,...

  EUROPAMESTRE 1967 – 2007

  Europa Cup afholdes af den internationale blomsterhandlerorganisation FLORINT. Danmarks bedste placering hidtil stod Susie Frank Nørgård for i 2011 med en flot 4. plads blot 1,3 points fra en plads på podiet. Næste Europa Cup finder sted i 2022 i Katowice med Polen...

  Eurofleurs 1998 – 2017

  Eurofleurs er et europamesterskab for unge florister under 25 år. Det har været afholdt ni gange siden starten i 1998. Næste Eurofleurs er programsat til 2022 med Estland som værtsland. ÅR        STED/LAND...

  Velkommen til nye medlemmer

  Vi glæder os over tilgang af nye medlemmer i Floristen Danmark.

  Vi glæder os over tilgang af nye medlemmer i Floristen Danmark og byder velkommen til:

  Blomsterbixen Dronninglund               
  9330 Dronninglund

  BUKETTEN                                           
  2700 Brønshøj 

  Florist – Alberte Hammer                                 
  8000 Aarhus C

  CS BLOMSTERDESIGN              
  5700 Svendborg

  Schou Blomster           
  9220 Aalborg Ø

  Blomsterbørn ApS                   
  4930 Maribo

  Tag godt imod de nye medlemmer.

  BLOMSTERDEKORATØREN til skolestart

  Elever på Handelsfagskolen i Skåde og på Blomsterskolen Vilvorde bruger ’Blomsterdekoratøren’ i undervisningen.

  MEDLEMSPRIS: kr. 400,- excl. moms og forsendelse

  Bogen kan bestilles direkte hos formanden Jens Poulsen på tlf. 4018 5857 eller på mail blomster@3k.dk.

  Ansæt en elev

  – vi behøver dem! 

  Mange butikker oplever manglen på kvalificerede medarbejdere. Der er simpelthen ikke nok uddannede blomsterdekoratører til rådighed.

  Derfor er opfordringen helt klar: tag en elev ind, hvis du har mulighed for det! Hvis fagblomsterhandelen skal overleve, er vi simpelthen nødt til at uddanne unge mennesker i faget.

  Læs mere om elever og uddannelsen her. (linkes til menupunkt Elevuddannelse)

  Annoncer