DANSK BLOMSTERHANDLERFORENING

        ____                  

Sammen skaber vi fremtiden

Blomsterhandlere er stærkest i forening – Vær med i et stærkt fællesskab

Annoncer

Karoline skal til Eurofleurs 2023

 

I dagene 23.-26. august 2023 sætter Europas bedste unge florister under 27 år kursen mod Slovenien for at deltage i Eurofleurs.

Danmark er flot repræsenteret med Karoline Brask Pedersen fra Elsebeth Blomsterbinderi i Rødovre. Den danske deltager opnåede en række fine resultater i 2022, hvor hun blev Københavnsmester, nr. 3 ved DM og nr. 2 i Oslo Open.

Som assistent ved Eurofleurs 2023 får Karoline Brask Pedersen selskab af Louise Søltoft Pedersen.

Der er stadig åbent for tilmeldinger, og i skrivende stund har Belgien, Frankrig, Holland, Schweiz, Tjekkiet, Tyskland og United Kingdom meldt sig til. Der ventes yderligere 3-4 tilmeldinger i løbet af den kommende tid.

FD og Gjensidige indgår forsikringsaftale

Floristen Danmark og Gjensidige Forsikring har indgået et samarbejde omkring tilbud af attraktive forsikringer til medlemmer af Floristen Danmark.

Gjensidiges forsikringstilbud er skræddersyet og målrettet medlemmer af Floristen Danmark, hvor du får attraktive præmier og helt særlige ”Floristen Fordele”. Som indehaver får du også mulighed for attraktive priser og forsikringsdækninger på dine private forsikringer.

Få et gratis forsikringstjek.

Send en mail til salg.erhverv@gjensidige.dk – med dine kontaktinformationer og tidspunkt for, hvornår du ønsker Gjensidige skal kontakte dig – så ringer de dig op.

Floristen Danmark er medlem af Dansk Erhverv.

Det giver adgang til aktuel lovgivning, som er vigtig for foreningens medlemmer i den daglige drift af butikken.

Vi har mulighed for at trække på Dansk Erhvervs juridiske afdeling, hvis et medlem har brug for en mere kvalificeret rådgivning end den, vi umiddelbart selv kan tilbyde.

En egentlig juridisk sagsbehandling kræver, at den enkelte butik er selvstændigt medlem af Dansk Erhverv.

God generalforsamling i FD

Søndag den 26. marts 2023 afholdt Floristen Danmark den årlige generalforsamling på Hotel og Konferencecenter Trinity i Fredericia, som i dagens anledning var festligt pyntet af FD SYDØSTJYSK.

På generalforsamlingen deltog 62 blomsterhandlere fra hele landet, og de fik en god dag med en faglig og saglig debat, et spændende oplæg fra Camilla Kjærsgaard Christjansen om tidens brudebinderi og ikke mindst en forrygende præsentation af brudebuketter i alle afskygninger.

Generalforsamlingen gav genvalg til Elsebeth Pedersen, Elsebeth Blomsterbinderi i Rødovre og til Per Kaspersen, Violen i Odder.

Bestyrelsen for 2023-24 består således af flg. personer:

 • Jens Poulsen, formand
 • Elsebeth Pedersen, Elsebeth Blomsterbinderi, Rødovre
 • Lotte Hjorth, Lottes Blomsterværksted, Rønne
 • Camilla Hugger Tarp, Florie, Valby
 • Per Kaspersen, Violen, Odder 

Branchens leverandører – Proflora, Nordiq, FlowerAccess, Smithers-Oasis og Excellent Wine – stod for flotte varepræsentationer og var også sponsorer af en lækker goodiebag, som alle fik med hjem.

Du finder alle dokumenter fra årets generalforsamling   under topfanen ’Floristen Danmark’.

Betaler du for meget med din nuværende betalingsaftale?

Floristen Danmark har indgået et samarbejde med firmaet Ajour Nordic, der er eksperter i betalingsløsninger og kassesystemer.

I første række sættes fokus på terminalbetalingsløsninger, hvor det ofte er næsten umuligt at gennemskue, hvad der egentlig betales i forskellige gebyrer.

Ajour har med mange års brancheerfaring sammensat den optimale betalingsaftaleløsning for blomsterbutikker, hvor der er fokus på tre nøgleelementer: gennemsigtighed, likviditetsoptimering og forudsigelighed.

Løsningen – som går ved navnet AjourPAY – er ikke afhængig af en bestemt type terminal: Du får ét gennemforhandlet fast transaktionsgebyr som eneste omkostning samt én samlet udbetaling af omsætningen dagen efter pengene er omsat.

Ajour tilbyder alle medlemmer af Floristen Danmark en gratis gennemgang og beregning af nuværende betalingsaftale.

Læs mere om Ajour og betalingsløsningen HER

4 stærke sponsorater til Floristen Danmark

For perioden 2021 – 2024 er Floristen Danmark og foreningens lokalafdelinger sikret fire stærke sponsorater, der tilsammen dækker alle aktiviteter omkring mesterskaber og demonstrationer.

Det er resultatet efter konstruktive forhandlinger hen over foråret og sommeren, og dermed er der i den kommende treårige periode sikret ro omkring sponsorater til DM, afdelingsmesterskaber, DM i Skills og demonstrationer i lokalafdelingerne, når det gælder blomster, blomsterskum, underlag og andet tilbehør.

– Det er en meget stor håndsrækning, som de fire sponsorer her har givet vores blomsterhandlerforening med indgåelse af disse ambitiøse sponsoraftaler. Nu kan vi koncentrere os om at lave nogle rigtig gode demonstrationer og afdelingsmesterskaber ude i lokalafdelinger samt et brag af et Danmarksmesterskab til næste år i Odense med stærke samarbejdspartnere. Det gør det på alle områder meget lettere for vores lokalafdelinger at planlægge, når så vigtige områder er på plads, udtaler en glad formand Jens Poulsen.

Stor tak til Proflora A/S, NORDIQ A/S, Smithers-Oasis Ltd. og FlowerAccess ApS for at støtte Floristen Danmark og foreningens mange aktiviteter.


Læs mere om de enkelte sponsorater under ”Seneste nyheder”.

 

Flotte webshops til medlemspris

Går du med tanker om at få lavet din egen webshop, så benyt dig af det samarbejde Floristen Danmark har med Synergi.

Webshoppen giver både en flot præsentation af din butik og en enkel og brugervenlig webshop, hvor dine kunder kan bestille direkte hos dig.

Her kan du se nogle af de webshops, som Synergi allerede har lavet for FD-medlemmer:

Flora Flora                    www.floraflora.dk 

Passiflora Blomster        www.passiflorablomster.dk 

Blomsteriet                   www.blomsteriet-fuglebjerg.dk 

Jakobs Blomsterforum   www.jakobsblomsterforum.dk 

Vil du vide mere – så kontakt Synergi på 70 27 90 03

 

En brancheforening for alle blomsterhandlere

Floristen Danmark – Dansk Blomsterhandlerforening er en uafhængig brancheforening for alle danske blomsterhandlere og florister. Foreningen har siden 1900 været styret af et medlemsdemokrati og sådan er det stadig.

Med 11 lokalafdelinger fordelt over hele landet er der alle muligheder for at blive hørt, at blive inspireret og deltage i et frugtbart samarbejde til gavn for hele branchen.

Som medlem af Floristen Danmark – Dansk Blomsterhandlerforening er du en vigtig del af et stærkt netværk. Vi vil gerne have endnu flere af branchens professionelle udøvere med i samarbejdet for med størst mulig styrke at sikre branchens fortsatte succes og fremgang.
Sammen er vi stærkere!

Dine fordele som medlem

Som medlem af Floristen Danmark har du en lang række praktiske og økonomiske medlemsfordele:

 • Opdateret lovstof om arbejdsmarkedet, ansættelsesforhold, elevuddannelse m.m. fra Dansk Erhverv
 • Adgang til Dansk Erhvervs rådgivningspjecer
 • Indflydelse på Blomsterdekoratøruddannelsen
 • Rabat på elevbogen ”Blomsterdekoratøren”
 • Rabat på udvalgte branchebøger
 • Gratis modtagelse af udvalgt markedsføringsmateriale, herunder pjecer, inspirationsvideoer

 • Gratis billetter til Formland-messerne
 • Gratis abonnement på branchebladet BLOMSTER
 • Demonstrationer, workshops og andre aktiviteter i FD-lokalafdelingerne
 • Kåring og fejring af Årets Unge Florist og Årets Blomsterhandler
 • Løbende PR-arbejde om blomsterbranchen og blomsterhandlere generelt
 • Fordelagtige Indkøbs- og leverandøraftaler

Se mere om indkøbsaftaler og leverandører under Medlemsfordele

Pensionsordning til medlemmer af Floristen Danmark

Floristen Danmark og Ensure Pension har indgået et samarbejde omkring tilbud af attraktive pensionsløsninger til medlemmer af Floristen Danmark. 

Ensure Pension tilbyder en bred vifte af dækninger, som kan tegnes både for dig som indehaver og/eller for dine medarbejdere.

Vi kalder ordningen for ”Floristen Pension”.

Al rådgivning er uvildig og uforpligtende, så måske var det tid til et gratis pensionstjek af dine eksisterende ordninger eller til at få tegnet en attraktiv pensionsordning.

Download PDF

Annoncer

Seneste nyheder

Trenden i brudebinderi

Florist Camilla Kjærsgaard Christjansen, All About Flowers, stod for et spændende oplæg om aktuelle trends i brudebinderiet. Det skete på generalforsamlingen i Floristen Danmark, hvor blomsterhandlere fra hele landet bidrog med et hav af skønne brudebuketter og...

Prøvemesterskab for nye konkurrencebindere

Et spændende initiativ for at få flere blomsterdekoratører til at prøve kræfter med konkurrencebinderiet blev særdeles vellykket med 14 forventningsfulde deltagere på plads i Hermans i Tivoli Friheden i Aarhus. Opgavestiller var den regerende danmarksmester Berit...

Katharina Albrechtsen til Interflora World Cup

Interflora World Cup har været afholdt siden 1972, og når det går løs i Manchester i dagene 7.-9. september 2023 vil en perlerække af de allerbedste florister fra over 20 lande fra hele verden sætte deres færdigheder på den ultimative prøve i dysten om World Cup...

Bart Hassam kommer til Danmark

Den regerende verdensmester Bart Hassam kommer til Danmark i september. Bag det flotte arrangement står Berit Skjøttgaard Laursen og Annette von Einem, der glæder sig til endelig at kunne præsentere den australske florist for et dansk publikum. Han skulle være kommet...

Deltagerrekord til 6. Juli Cup

I fire dage i juli arbejder florister fra ind- og udland med naturkunst på det historiske voldanlæg i Fredericia Den internationale land art-konkurrence 6. Juli Cup, der bliver afviklet fra den 1. til 4. juli 2023, har i år fået rekordmange tilmeldinger i år. Hele 17...

Blomsterhandlerne har brug for en stærk brancheforening, som kan samle os omkring faglighed og uddannelse – uanset tilhørsforhold. Som forholdsvis ny selvstændig blomsterhandler var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle være medlem af FD for at få fordel fra første dag af foreningens mange tilbud.

Camilla Hugger Tarp, Cuisine & Florie

FD er mere end en forening. Den er også en stærk inspirationskilde til nytænkning i forretningen, skaber netværk og samarbejde med kolleger over hele landet. Det er også FD, som aktivt bidrager til at få unge til at vælge vores fag og giver dem mulighed for at udvikle sig gennem deltagelse i konkurrencer.

Lene Krogh, Blomsten Hjørring

Hvis man er fagblomsterhandler med vægt på kvalitet og håndværk og gerne vil udvikle sig gennem kurser, workshops og demonstrationer, så er et medlemskab af FD en rigtig god investering. Vores fagtidsskrift BLOMSTER er også en stor inspirationskilde i det daglige binderi.

Vibeke Albjerg, MultiFlower Design, Ringe

Jeg er medlem af FD, fordi jeg ønsker en stærk brancheforening, som arbejder aktivt for fagblomsterhandleren. Vi – både jeg og mine ansatte – har stort udbytte af de mange aktiviteter og fordele, som et medlemskab tilbyder. Jeg kan kun anbefale kolleger til at bakke op om FD.

Thomas Walgaard, Blomster By Walgaard

Annoncer

Mesterskaber

Hvem blev Danmarksmester i 1986?

Danmarksmesterskabet i Moderne Blomsterkunst blev afholdt første gang i 1938. I krigsårene blev der ikke afholdt mesterskaber, og vi skal helt frem til 1970, før der igen afvikles et DM. Fra 1980 blev mesterskabet lagt i faste rammer og er blevet afholdt hvert andet...

Danmarksmestre 1938-2021

Første Danmarksmesterskab i blomsterbinderi afholdes den 25. september 1938 i Moltkes Palæ i København. Opgaver var:      1. En brudebuket2. En kurv3. Fri opgave efter eget valg  DANMARKSMESTRE 1938 SENIOR Gudrun Westergaard, Acacia,...

World Cup 1972 – 2019

INTERFLORA WORLD CUP arrangeres af Interflora-Fleurop. Danmark har deltaget i næsten alle World Cups – oftest med den danske mester som repræsentant. Bedste danske placering stod Holger Christensen for i 1974, hvor det blev til en fornem 2. plads. World Cup Fleurop -...

TIVOLI CUP 1986-2015

Tivoli Cup i Københavns gamle forlystelseshave blev startet på initiativ af blomsterhandler William Kruse, Vilh. Hansens Eftf. på Frederiksberg, der var bestyrelsesmedlem i DB København. I samarbejde med Tivolis overgartner Uwe Bodentien skabte han en tradition, som i...

NORDISKE MESTERSKABER

Uofficiel Nordiske Mesterskaber 1950 (København – Arrangeret af Dansk Håndværkerungdom) 1. Hans Hummelgren, Sverige 2. Kirsten Nørgaard, Danmark 1953 (Stockholm, Sverige) 1. Dick Carlsson, Sverige 2. Knud Wagner, Danmark Officielle Nordiske Mesterskaber 1971 (Drammen,...

EUROPAMESTRE 1967 – 2007

Europa Cup afholdes af den internationale blomsterhandlerorganisation FLORINT. Danmarks bedste placering hidtil stod Susie Frank Nørgård for i 2011 med en flot 4. plads blot 1,3 points fra en plads på podiet. Næste Europa Cup finder sted i 2022 i Katowice med Polen...

Eurofleurs 1998 – 2017

Eurofleurs er et europamesterskab for unge florister under 25 år. Det har været afholdt ni gange siden starten i 1998. Næste Eurofleurs er programsat til 2022 med Estland som værtsland. ÅR        STED/LAND...

Velkommen til nye medlemmer

Floristen Danmark byder velkommen til nye medlemmer:

Blomsterhjørnet
Meny Als
9560 Hadsund

Blomster til Alt ApS
5400 Bogense

FRK. VIOLA
5270 Odense N

Tag godt imod vores nye medlemmer.

BLOMSTERDEKORATØREN til skolestart

Elever på Handelsfagskolen i Skåde og på Blomsterskolen Vilvorde bruger ’Blomsterdekoratøren’ i undervisningen.

MEDLEMSPRIS: kr. 499,- excl. moms og forsendelse

Bogen kan bestilles direkte hos formanden Jens Poulsen på tlf. 4018 5857 eller på mail blomster@3k.dk.

Ansæt en elev

– vi behøver dem! 

Mange butikker oplever manglen på kvalificerede medarbejdere. Der er simpelthen ikke nok uddannede blomsterdekoratører til rådighed.

Derfor er opfordringen helt klar: tag en elev ind, hvis du har mulighed for det! Hvis fagblomsterhandelen skal overleve, er vi simpelthen nødt til at uddanne unge mennesker i faget.

Læs mere om elever og uddannelsen her. 

Annoncer